Sobota, 18 maja 2024 r., imieniny Eryka, Aleksandry, Feliksa

Pogotowie Reporterskie

Łódzkie gotuje

W Zgierzu zainaugurowany został cykl warsztatów kulinarnych „Łódzkie gotuje”. Ideą warsztatów skierowanych do mieszkańców naszego regionu jest łączenie tradycji z nowoczesnością. We wtorek, 24 sierpnia spotkanie inaugurujące projekt otworzył w imieniu marszałka województwa Grzegorza Schreibera dyrektor Departamentu Promocji Urzędu Marszałkowskiego Dawid Mazurkiewicz. W spotkaniu zorganizowanym na terenie zgierskiego Parku Kulturowego Miasto Tkaczy wzięła też udział radna Sejmiku Alicja Antczak.

Kucharz prowadzący warsztaty zaprezentował uczestnikom tradycyjną polską potrawę, pieczony comber z królika z jabłkiem.

We wrześniu podczas kolejnych spotkań organizowanych w różnych miejscach województwa w ramach projektu „Łódzkie gotuje” uczestnicy będą mieli okazję nauczyć się przygotowywać tradycyjne potrawy w nowoczesnej odsłonie. Podczas warsztatów można zdobyć nie tylko praktyczne umiejętności, ale również wiedzę dotyczącą zdrowego żywienia, tradycyjnej kuchni regionalnej oraz produktów ekologicznych z naszego województwa.

Następne warsztaty odbędą się w Pabianicach (2 września), Kutnie (3 września), Wieluniu (6 września), Skierniewicach (8 września), Sieradzu (13 września), Piotrkowie Trybunalskim (15 września) oraz w Łodzi (17 września).

Więcej informacji na stronie http://lodzkie.ksow.pl/aktualnosc/warsztaty-kulinarne-lodzkie-gotuje

Skomentuj [ 0 ]
16:25, 25.08.2021 r.

Powrót do strony głównej


Wasze komentarze

Brak komentarzy

Dodaj komentarz




Redakcja serwisu ŁaskOnline.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczonych przez internautów. Należą one do osób, które je zamieściły.

Reklama




Popularne artykuły


Reklama




Najnowsze ogłoszenia

Przeglądaj

Dodaj ogłoszenie bezpłatnie




Ostatnio na forum

Więcej dyskusji





Najnowsze komentarze


Pogoda

Facebook



Najnowsze zdjęcia


© Copyright 2011-2024 LaskOnline.pl - Codzienna Gazeta Internetowa

Realizacja: PRO-NET